2008.02.16

Üzenetküldő aloldalunk sajnos egy technikai hiba miatt hosszabb ideig nem volt elérhető, de mostantól újra szívesen várjuk minden látogató-érdeklődő üzenetét a vendégkönyvünkben.

2006.12.23

Kedves Érdeklődő!

Mivel zenekarunk több tagja a világ különböző pontjain próbál szerencsét, ezért átmenetileg a Beltine működése szünetel. :(

2006.03.13

A Beltine a Nyíregyháza-Sóstón található Hotel Tara-ban ünnepli március 17-ét, Szent Patrick napját! A koncertre való belépés ingyenes, minden érdeklődőt, ír-barátot szeretettel várunk!

Katt ide.

2005.11.15

A Hass Alkoss Klub szervezésében zenekarunk a budapesti Rátkai Márton Klub Kulturális Egyesület "POP-ROCK-FOLK - az érvényesülés alternatív útja" rendezvényén meghívott vendégként lép fel. Az előadás időpontja: 2005. november 18. 18:00 óra, cím: Budapest, Városligeti fasor 38.

A rendezvény látogatása ingyenes!

Kapcsolódó oldalak:

2005.11.14

A Beltine a szarvasi Vajda Péter Gimnázium és Szaközépiskola Ír Kulturális Estjén lép fel csütörtökön 17:30-kor. A koncertre és táncházra a belépés ingyenes! Katt ide.

2005.10.27

A Beltine szombaton 20:00 órakor a nyíregyházi John Bull Pub sörözőben szórakoztatja a betérő vendégeket. Az ingyenes koncertre és táncházra szeretettel várunk mindenkit! Katt ide.

2005.09.10

Egyek city polgármesteri hivatala

Szép nyári idő köszöntött ránk június huszonötödik napján: ficsergő madarakkal, szikrázó fotonokkal, kecstelin hajladozó százszínű gyomfélékkel, s megannyi bájos giccsel pompállott a nyár.

Erre a megejtően harmonikus napra tervezte a magyar és külföldi toplistákat már hetek óta stabilan vezető zenekar, a Beltine, európai turnéjának első koncertjét.

tovább... >

2005.06.16

Beltine koncertre várunk minden érdeklődőt 2005. június 18-án szombaton 19:00 órától a nyíregyházi Hotel Tara kertjében.

A belépés ingyenes! Katt ide.

2005.05.05

Beltine

Naiv dallamok ébresztenek, élesztenek bennünk szerelmet, vágyakat, ámítanak, és átkarolva elringatnak. Honvágy tüzét pattintják az emlékeink előtti múltért. A százszor ígért, meg nem kapott jövőnket kicsit sajátunknak érezhetjük, ha felmorog a mennydörgő. Elsiratott anyánk mintha újra ölébe húzna minket, ha énekel a hegedű, sír a gitár. Ámított, varázsolt, táncoltatott, százszor becsapott és újra meg újra kiengesztelt minket a zene.
 

tovább... >

2005.04.27

A Beltine az egyik legfontosabb kelta ünnep, a kelták napistenük tiszteletére április 30-án gyújtották meg a szent tüzet. Zenekarunk is ezen a napon ünnepli névnapját, melyet a Hotel Tarában ír táncházzal és koncerttel ünnepelünk meg, ahova szeretettel várunk minden érdeklődőt és ír zene rajongót.

A belépés ingyenes! Katt ide.

 

2005.03.10

Szent Patrick írország védőszentje

Szent Patrick, Írország védőszentje

Szent Patrick és a Guinness

Március 17-e, St. Patrick napja az írek nemzeti ünnepe, a Guinness pedig nemzeti italuk.

Ma világszerte emberek milliói ünneplik március 17-ét. Magyarországon is egyre több helyen megemlékeznek e neves napról, noha kevesen ismerik a névadó szent legendáját, pedig az írek úgy tartják, hogy St. Patrick az egyetlen olyan szimbólum, amely még a híres Guinness sörnél is "írebb".

tovább... >

A Beltine a Nyíregyháza-Sóstón található Hotel Tara-ban ünnepli Szent Patrick napját! A koncertre való belépés ingyenes, minden érdeklődőt, ír-barátot szeretettel várunk!

A belépés ingyenes! Katt ide.

2005.03.08

Újfehértón, az "Ír Hét" rendezvény keretében a Beltine is fellép. A koncerttel egybekötött táncház március 10-én 18 órakor veszi kezdetét az újfehértói Városi Művelődési Házban.

A belépés ingyenes! Katt ide.


~ 2004 ~

2004.12.22

Zöld muzsika, druida tangó 

A Beltine zenekar 10-én este, a Mustárházban adott koncertet, kamarányi létszámú nézőközönség előtt. Néhányan tudatosan a koncertre készültek, mások, pedig csak ott ragadtak, de életkortól és indíttatástól függetlenül mindenkinek megmozdult a keze-lába –jó esetben mindkettő:)- az első dallamokat hallva.

A jól ismert és kevésbé közismert hangszerek egész skáláját vonultatta fel az együttes –utóbbiak közül a legszimpatikusabb a Tibi lábán ciripelő csörgő volt-. Azt pedig senki sem vette rossz néven, hogy nem csak hozott anyagból dolgoztak, mert a tanult módon, hangszer lett a faajtó is - ami zokszó nélkül tűrte a minősége ilyetén változását.

tovább... >

2004.12.14

Fotógalériánk új képekkel bővült, melyek a zenekar ez év szeptemberében, Nyíregyházán megrendezett Vidor fesztiváli fellépésén készültek.

Katt ide.

 

2004.12.07

December 10-én pénteken 19 órától a nyíregyházi Mustárházban Beltine koncert és táncház vár minden érdeklődőt. Katt ide.

2004.10.22

A nyíregyházi Colorado Bárban rendezett Halloween party keretében a Beltine ad koncertet október 29-én. Katt ide.

2004.09.25

Visszatekintő - EFOTT

Kissé megkésve bár, de szeretnék beszámolni az EFOTT-os fellépésünkről, mely mély nyomokat hagyott a Beltine tagjaiban (fájt minden tagunk… a szerk.), és reméljük, hogy azokban is akik ott hallottak bennünket.

Nyíregyháza és Fonyód nem szomszédos települések ugyebár, úgyhogy autóba be, és irány a Balcsi. Útközben az egyik benzinkútnál leteszteltük a gömbérzékünket és nekiálltunk a füves részen koedukáltan focizni. (Hú, már kezdtem rosszra-jóra gondolni! a szerk.) Néhány száz kilométer megtétele után ez igen kellemes tevékenységnek bizonyult! Az út vége felé enyhe punnyadás vett erőt rajtunk, de ez csak addig tartott, amíg színpadra nem léptünk. Innentől kezdve ugyanis kellemes meglepetések sorozata következett… (Ópiumpipások és sok-sok Akelások! a szerk.)

tovább... >

2004.09.21

Nyírmadán szeptember 25-én a Beltine ingyenes koncerttel járul hozzá a falunapi jó hangulathoz. Katt ide.

2004.09.12

Szeptember 18-án a Rétközi Vásár keretében a nagyhalászi Csuha-Kállay kúrián a Beltine koncerttel és táncházzal szórakoztatja a látogatókat. Katt ide.

2004.09.08

 

Fotógalériánk régi és új képekkel bővült. A régi fotók, a még évekkel ezelőtti Beltine-t ábrázolják, az újak az EFOTT-ról és a Jósavárosi fellépéseinkről készültek. Katt ide.

 

2004.09.03

Letöltések aloldalunk Beltine háttérképekkel bővült! A képek 800x600 és 1024x768-as méretekben is elérhetőek. Katt ide.

 

 

2004.08.30

A Vidor fesztivál keretében utcazenélünk 2004. szeptember 6-án 15:30-tól Nyíregyházán, a Kossuth téri Ofotért üzlet előtt. Katt ide.

A Vidor fesztivál honlapján a rendezvény részletes programja is olvasható.


2004.08.20

Ezúton tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a 2004. augusztus 20-án Mátészalkán meghirdetett  fellépésünk elmarad.
 

2004.08.11 

Kedves Látogató!

Amennyiben már korábban jártál nálunk, akkor meglepetésként érhet Téged, hogy mostantól honlapunk megújult, átszabott és grafikai elemekkel színesített változatát láthatod. Itt, ezen az átszerkesztett és remélhetőleg könnyebben böngészhető oldalon szeretnénk tájékoztatni  a továbbiakban is mindenről, amely a Beltine-nel és az ír-kelta népzenével kapcsolatos. Az átalakulás még nem végleges; az oldalt hamarosan az énekes-gitárosunk, a civilben grafikus Satya saját készítésű rajzai is díszítik majd.

Ezzel egy időben a régi webhelyünkről végleg átköltöztünk az Ultraweb tárhelyére, amely azok számára, akik a régi címről érték el honlapunkat, mindössze annyit jelent, hogy érdemesebb a korábbi link  (http://startadsl.hu/beltine)  használata helyett a közvetlen beltine.uw.hu webcímet használni az oldal megtekintéséhez. (Azoknak pedig, akik megtiszteltek minket azzal, hogy  lapunkat a Kedvencek mappájukban is elhelyezték, nekik érdemes újból fölvenni lapunkat a Kedvencek közé).

A honlap tartalma lényegében nem  változott, csak kibővült az alábbi oldalakkal, elemekkel:

- Nincs kezdőoldal, a hírek aloldal azonnali megjelenítésével gyorsabb a tájékozódás az esetleges frissítésekről.

- A jövőbeni fellépések, koncertek programjai mostantól nyomtatásra alkalmas aloldalon is elérhetőek.

- A megnövekedett tárhely lehetővé teszi, hogy hamarosan  videófelvételek (koncertek, a zenekarral készített televíziós műsorok stb.) is feltöltésre kerüljenek.

- Vendégkönyvünk immár a saját webhelyünkön üzemel, így bármikor elérhető.

- Új aloldal a Linkek, melyben a Beltine és általában az ír-kelta kultúrával foglalkozó érdekesebb oldalakat gyűjtjük folyamatosan egy csokorba.

- Egyszerűsödött a Hírlevélre történő feliratkozás. (Azoknak, akik eddig már regisztráltak, nem kell újból feliratkozniuk a levelezési listára.)

- A Kapcsolat menüpont alatt a postai, elektronikus és egyéb elérhetőségeink szerepelnek, de természetesen emellett az anonim Vendégkönyv igénybevételével is kérhetsz segítséget, illetve kérdezhetsz tőlünk.

Reméljük az új oldalszerkezet megnyeri a tetszésedet és gyakran látogatsz el majd hozzánk ide, csakúgy mint a fellépéseinkre. :)

Beltine

2004.08.0

A Beltine augusztusi programja a következőképpen alakul:

7-én Nyíregyháza-Örökösföld

8-án Nagycserkesz (Dinnyefesztivál)

19-én Tiszavasváriban

19-én Nyíregyháza-Jósaváros

20-án Mátészalka

22-én Fehérgyarmat

29-én Porcsalma

Valamennyi koncert látogatása ingyenes, ezért minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebb, folyamatosan frissülő infó itt.

2004.08.05

A Beltine 7-én Nyíregyházán, 8-án Nagycserkeszen a Dinnyefesztiválon lép fel. Bővebb info itt.

2004.07.13

A Beltine július 22-én Tivadarban ad ingyenes koncertet. Katt ide.

A Hegyalja Fesztivál további programjairól bővebb információ a fesztivál honlapján található.

2004.06.20

A június 12-i Kelet-Magyarországban jelent meg egy írás rólunk. A bescannelt cikk  a kis képre kattintva olvasható el.

A Beltine a héten stúdióba vonult és elkészítette néhány dal demováltozatát. A legjobban sikerült dalok letölthetőek a Letöltések oldalról.

Legközelebbi fellépésünk - a bökönyi falunap keretében - június 26-án lesz. Katt ide.

 

2004.06.07

Zenekarunk a Hegyalja Fesztiválon 2004. július 17-én lép fel Rakamazon. Bővebb info itt.

2004.04.29

A Beltine zenekar 2004. május 01-jén, szombaton Újfehértón és Gávavencsellőn az Európai Uniós Csatlakozási Ünnepségek keretében ad koncertet, melyekre a belépés ingyenes. Bővebb info itt.

2004.04.08

Az E-misszió Egyesület által szervezett Föld Napja rendezvénysorozat alkalmával a zenekar térzenét szolgáltat 2004. április 22-én. Bővebb info itt.

2004.03.30

A zenekarral legközelebb 2004. április 1-jén a nyíregyházi Shamrock Irish Pub-ban találkozhattok, ahol a vendéglátás mellé szolgáltatnak kísérőzenét. Infó itt.

2004.03.23

A honlapunk ezentúl a (könnyebben megjegyezhető) http://beltine.uw.hu címen is elérhető!

2004.03.23

Kicsit megújult honlapunkon ezentúl a Hírlevél szolgáltatás is elérhető! Ha szeretnéd, hogy az aktuális programokról, a zenekar körüli történésekről azonnal tájékoztassunk, akkor iratkozz fel Hírlevelünkre! Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár és amennyiben már nem igényled a tájékoztatást csak egy üres e-mailt kell küldened a "Leiratkozás" gomb segítségével, és e-mail fiókod máris törlődik adatbázisunkból.

Nyíregyházához közel élő érdeklődők 2004. március 26-án 17:30 és 18:30 között a nyíregyházi Kölcsey televízió műsorában találkozhatnak velünk. A néhány perces  beszélgetés után több ír dallal is szeretnénk szórakoztatni a nézőket. Nézz meg bennünket!

2004.03.06

Március 11-én 18:00 órakor irodalmi esttel egybekötött Beltine koncert és táncház Sóstófürdőn a Krúdy Vigadóban. Mindenkit szeretettel várunk!

Két Beltine köszöntő verset olvashattok a Versek oldalon.

2004.03.04

Felkerült egy pár perces demó anyagunk! Itt meghallgathatod, vagy le is töltheted!

2004.02.24

Elkészült a vendégkönyvünk!

Kérünk, hogy amennyiben szeretnéd a véleményedet megosztani a Beltine-nel, vagy más látogatókkal a honlapról, a zenekarról, vagy általában az ír népzenéről, akkor írj Vendégkönyvünkbe!

2004.02.21

Ma 18:00 órától a Beltine fellép a nyíregyházi Waldorf iskolában. A koncertre és az utána következő táncházra mindenkit szeretettel várunk! Bővebb információ itt.

2004.02.21

A honlapunk elindult!

A Vendégkönyv (vagy más néven Fórum) és az angol nyelvű verzió még tervezés alatt, remélhetőleg néhány nap alatt elkészül. Addig is e-mail-en keresztül lehet üzenni a zenekarnak. Ha bármilyen, az oldallal kapcsolatos problémád támad, megköszönjük, ha azt egy rövid e-mail-ben jelzed a Webadminisztrátor-nak!

a lap tetejére